saat

17 Nisan 2016 Pazar

KORE

                                                          kore 

GÜNEY KORE HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

-Genellikle gözlerini büyültmek için estetik ameliyatı oluyorlar.
-Koreli bayanlar beyaz tenli kalmaya (güneşte yanmamaya) özen gösteriyorlar.
-Kore intihar oranı (lise-üniversite çağındaki öğrenciler) en yüksek ülkelerden biridir. Kore'de eğitim çok ağırdır.
-Kore Türkiye'den vize istemiyor.
-Kore'de ölüler 5-6 gün bekletilirmiş. Ruhlarının hemen gitmediğine inanıyorlarmış.
-Kore'de RESMİ YALNIZLAR GÜNÜ vardır.
-Kore'de öğrenciler ilkokulda 5,ortaokulda 8 ve lisede günde 12 ders görüyorlarmış.
-Kore'de tavuk boynu yerseniz sesinizin daha güzel olacağına inanılır.

kuzey KORE HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER



GÜNEY KORE başkent seul

Seul veya resmi adıyla Özel Seul Şehri, Güney Kore'nin başkenti ve en büyük şehridir. Dünyanın en kalabalık 13. şehri Seul'un şehir merkezinin nüfusu 10 milyonun üstündedir.



EN ÇOK İZLENEN KORE DİZİLERİ:
1- Boys Over Flovers ( En çok tanılan dizidir. 6 farklı versiyonu çekilmiştir.)

2- 
The Heirs

3- 
Playfull Kiss

4- Faith
5- City hunter
6-You Are Beautiful
7- Man from the stars

8- Love Rain
9- Secret Garden

10- Flower Boy Next Door



ÖZGÜR YAZILIM NEDİR ?

Özgür yazılım

Özgür yazılım, kullanıcısına çalıştırma, kopyalama, dağıtma, inceleme, değiştirme ve geliştirme özgürlükleri tanıyan yazılım türüdür. Tersi, sahipli yazılımdır.

Tarihçe
1950'lerden 1970'lerin başına kadar bilgisayar kullanıcılarının özgür yazılımla ilgili yazılım hürriyetlerine sahip olmaları normaldi. Yazılım genellikle fertler arasında paylaşılır, kişilerin yazılım yaparak donanımlarını daha kullanışlı yapmalarını iyi karşılayan donanım üretilerinden dağıtılırdı. SHARE gibi kullanıcıların ve satıcıların üye olduğu kuruluşlarla yazılım değiş dokuşu kolaylaştırmak hedeflenmişti. 1970'lerin ilk yıllarında durum değişti: yazılım masrafları hızla yükselirken büyümekte olan yazılım endüstrisi, donanım üreticilerinin bilgisayar satışıyla beraber verdikleri "yazılım demetleri", kiraya verilen bilgisayarların kâr getirmeyen yazılım desteğiyle rekabet başlamıştı. Bazı müşterilerin kendi ihtiyaçlarını daha iyi karşılamasıyla "özgür" yazılım masraflarının donanım masraflarıyla bütünleşmesini istemiyordu.
17 Ocak 1969'da yayınlanan Amerika Birleşik Devletleri IBM'ye karşı yazısında hükumet, yazılım demetlerinin rekabet engelleyici olarak sıfatlandırdı. Bazı yazılım her zaman hürken ancak ödemeyle alınabilen yazılımlar artıyordu. 1970'ler ve 1980'lerde yazılım endüstrisi, bilgisayar programlarını sadece kullanıcıların kodu incelemesi ve değiştirmesini önleyen çalıştırılabilirler şeklinde dağıtmaya başlamasıyla teknik tedbirler almaya başladı. 1980'de copyright kanununun kapsamı bilgisayar programlarını içine aldı.
1983'te MIT Yapay Zeka Laboratuvarı'ndaki hacker topluluğunun uzun süreli üyesi Richard Stallman, bilgisayar endüstrisi ve kullanıcılarının kültürel değişiminden yıldığını açıklayarak GNU  projesini îlan etti.GNU işletim sistemi  için yazılım geliştirmesine Ocak 1984'te başlandı. Ekim 1985'te de Özgür Yazılım Vakfı  kuruldu. Kendisi hür yazılımı tanımlayarak ''copyleft''kavramını yazılım hürriyeti garantilemek için çıkardı.

Bazı yazılımdışı endüstriler, kendi araştırma ve geliştirmeleri için özgür yazılım geliştirmeye benzer teknikler kullanmaya başladı. Mesela bilim adamları, daha açık geliştirme süreçleri ararken mikroçip gibi donanımlar da copyleft lisanslarıyla geliştirilmeye başlandı. Creative Commons ve serbest kültür hareketi, özgür yazılım hareketinden çok etkilenmişlerdir.

Barındırdığı özgürlükler
Özgür Yazılım Vakfı'nın ifadesiyle özgür yazılım, belli başlı dört özgürlüğü barındırır:
Özgürlük 1 :Her türlü amaç için yazılımı çalıştırma özgürlüğü.
Özgürlük 2 :Yazılımın nasıl çalıştığını inceleme ve kendi gereksinimleri doğrultusunda değiştirme özgürlüğü. Yazılım kaynak koduna erişim bunun için bir ön şarttır.
Özgürlük 3 :Kopyalarını dağıtma ve toplumla paylaşma özgürlüğü.
Bir özgür yazılım herkesçe istenilen sayıda makineye kurulabilir, kopyası çıkarılabilir ve istenilen kimselere dağıtılabilir, hatta satılabilir.
Özgürlük 4 :Yazılımı tüm toplumun yarar sağlayabileceği şekilde geliştirme ve geliştirilmiş haliyle yayınlama özgürlüğü. Yazılım kaynak koduna erişim bunun için de bir ön şarttır.
  • Bir yazılım, ancak bütün kullanıcıları bu hakların tümüne sahip oldukları zaman özgür bir yazılım olur. Bu özgürlüklere sahip olmak, kimseden izin almamayı ve izin için hiçbir bedel ödememeyi de içerir.
  • Genel kanının aksine özgür bir yazılım, ücretsiz dağıtılabileceği gibi ücretli de dağıtılabilir. Bu nedenle ticari yazılım olarak satılmasına engel yoktur.
  • Özgür yazılım, çoğu zaman açık kaynak kodlu yazılım kavramı  ile karıştırılmaktadır. Bütün özgür yazılımlar açık kaynak kodludur ancak bütün açık kaynak kodlu yazılımlar özgür yazılım olmayabilir.
  • Özgür yazılımlar açık kaynak kodlu yapıları sayesinde, bünyesinde zararlı bir amaç barındıran (gizli verileri çalma gibi) kodlara sahip olup olmadığı, programlama bilen herkes tarafından denetlenebilir. Güvenli yapısı sayesinde Dünya'da pek çok ülkede askeri kuruluş, Linux işletim sistemi tercih edilmektedir.
  • Bazı özgür yazılım lisansları (örneğin GNU GPL), yazılım kodlarının gelecekte de özgürlüğünü sürdürmesini garanti altına alırken bazı özgür yazılım lisansları bunu garanti altına almamaktadır.


Richard Stallman,Özgür Yazılım Hareketinin kurucusu



EĞİTİM VE TEKNOLOJİ



eğitim nedirEĞİTİM NEDİR ?

Eğitim: Toplum yaşayışında yer edinmek için edinilen bilgi, beceri ve anlayışlara denir. Eğitim geniş anlamda, bireylerin toplumun standartlarını, inançlarını ve yaşama yollarını kazanmasında etkili olan tüm sosyal süreçlerdir. Kısaca “istenilen                                                                    davranışı geliştirme  süreci” olarak da anlatılabilir.

TEKNOLOJİ NEDİR ?


Teknoloji İnsanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların yapılması ya da üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.



Eğitim ile Teknolojinin İlişkisi


Teknolojinin gelişimiyle birlikte eğitim sektörü de diğer sektörlerde olduğu gibi oldukça değişmiş ve gelişmiştir. Bu gelişim eğitim alma şekli anlamında olduğu gibi eğitimin yönünü de belirleyebilmektedir. Örneklerle açıklamak gerekirse teknolojideki ilerleme eğitim sektöründe yeni eğitim biçimlerinin ortaya çıkmasına neden olurken, eğitimin gelişmesi de teknolojik gelişmeye neden olmuştur. Bu şekilde bir döngü halinde teknoloji eğitimi eğitim de teknolojiyi hem geliştirmiş hem de değiştirmiştir. Online eğitim de işte bu değişimin bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır.
Uzaktan eğitim yöntemlerinden bir tanesi olan online eğitim, teknolojinin gelişimine paralel olarak ortaya çıkmış fakat gelişimiyle de teknolojiyi etkilemiş bir eğitim şeklidir. Bilgisayar kullanımının bir sonucu olan online eğitim programları online anlamda farklı teknolojik sistemlerin gelişmesine de olanak sağlamıştır. Sözü edilen sistemlerde e-ders, e-kitap, e-sınav ve e-danışmanlıktır. Online ortamda verilen derslerin yine elektronik ortamda oluşturulmuş e-kitaplarla takip edilmesinin ardından yine online olarak sınav yapılarak online eğitim sertifika programları tamamlanmaktadır. 

GÜVENLİK DUVARI

güvenlik duvarı yazılımı, bir kural kümesi temelinde ağa gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım tabanlı ağ güvenliği sistemidir. Birçok farklı filtreleme özelliği ile bilgisayar ve ağın gelen ve giden paketler olmak üzere İnternet trafiğini kontrol altında tutar. IP filtreleme, port filtreleme, Web filtreleme, içerik filtreleme bunlardan birkaçıdır.
Birçok kişisel bilgisayar işletim sistemleri, Internet'ten gelen tehditlerine karşı korumak için yazılım tabanlı güvenlik duvarları içerir.Ağlar arasında veri aktaran birçok yönlendirici güvenlik duvarı bileşenleri içerir ve, birçok güvenlik duvarı temel yönlendirme işlevlerini gerçekleştirebilir.
İnternet küresel kullanım ve bağlantı açısından oldukça yeni bir teknoloji iken Güvenlik duvarı teknolojisi 1980'lerin sonunda ortaya çıkmıştır.



Güvenlik duvarının türleri

  • Durumlu denetim güvenlik duvarları (Stateful Inspection Firewall)
  • Paket filtrelemeli güvenlik duvarları (Packet Filters Firewall)
  • Uygulama katmanı güvenlik duvarları (Application Layer Firewall)
  • Devre düzeyli geçit yolu (Circuit Level Firewall)


Durumlu denetim güvenlik duvarı

Veriyi kaynağından hedefine kadar takip eder. Uygulama tabakası güvenlik duvarı ise yalnızca gelen ve giden verinin başlık kısımlarını kontrol eder ve uygulama katmanındaki protokolleri kısıtlayarak güvenliği sağlar. Örneğin HTTP protokolü üzerinden bir Web sitesinin erişiminin engellenmesi buna örnek olarak verilebilir. Daha gelişmiş olanı durumlu denetim özellikte olanlar olup daha çok büyük ağların internet ve iç ağdaki trafiklerini kontrol eder.


Paket filtrelemeli güvenlik duvarı

Paket filtreleri, Internet üzerindeki bilgisayarlar arasında transfer edilen paket başlıklarını inceleyerek hareket eder.Bir paket güvenlik duvarından geçtiği sırada eğer başlık bilgisi, güvenlik duvarı üzerinde daha önceden tanımlanmış olan, "güvenlik duvarı paket filtresi" ile eşleşirse, ya paket atılır ya da reddedilerek kaynağa hata mesajları gönderilir.
Bu tür paket filtreleme, paketin mevcut ağ akışının bir parçası olup olmadığına bakmaz.
Paket filtrelemeli güvenlik duvarı OSI Modeli'nin il 3 katmanında çalışır. Paket başlığındaki bilgilerin hepsini baz alarak filtreleme işlemi gerçekleştirilebilir.


Uygulama katmanı güvenlik duvarı

OSI Modelinde uygulama katmanı düzeyinde çalışır. En sık kullanılan güvenlik duvarı tekniğidir. Uygulama katmanındaki güvenlik duvarı, gelen paketin veri kısmına kadar olan tüm paket başlıklarını açıp kontrol edebilir ve filtreleyebilir.
Uygulama katmanında filtreleme yapmanın en önemli avantajı bazı uygulamalar ve protokollerin anlaşılır olmasıdır (FTP, DNS, HTTP gibi).
Günümüzdeki güvenlik duvarları da sadece port kapamak amaçlı kullanılmıyor. Yeni nesil güvenlik duvarları da U.T.M. (Unified Threat Management) (güvenlik duvarı, antivirüs, antispam, IDS/IPS, VPN, yönlendirici (router) gibi özellikleri olan) tümleşik cihazlardır. Her ne kadar bir dönem bilinen ateş duvarı markaları U.T.M. cihazlarının hantal ve başarız olduğunu iddia etse de günümüzde tüm ateş duvarı üreticileri U.T.M. cihazlarını üretmektedir.
Bilinen U.T.M. cihaz markaları Cisco ASA, Fortinet, Labris, Juniper, NetSafe-Unity, Netscreen ve Symantec serisidir. Bu cihazlar üzerinde port protokol bazısında kısıtlama yapabilir. Web filtrelemesi (terör, şiddet, silah gibi kategorilerine göre yasaklama) yapabilir. Dosya indirme gibi işlemleri durdurabilir. İyi kurulmuş bir güvenlik duvarı, bilgisayarı bir daktiloya çevirebilir.